16 Aralık 2013 Pazartesi
Limon Reçeli
Limon reçeli malzemeler:
2 kg küçük boy limon
1 avuç karanfil
2 kg toz şeker
750 ml su
Yarım limonun suyu
Limon reçeli hazırlanışı:
- Limonları bol suyla yıkayıp kurulayın.
- Kaynar su dolu tenceraye atıp 2-3 dakika bekletin.
- Suyunu süzüp, aynı işlemi 3 kez daha tekrarlayın.
- Limonların kabuklarını rendeleyin.
- Üzerine karanfil ve toz şeker ekleyip 2 gece dinlendirin.
- Su ilave edip kıvam alana kadar kaynatın.
- Limon suyu ilave edip 2-3 dakika daha kaynatın.
- Ocaktan alın.
- Cam kavanozlara doldurun.
Etiketler:
nepisirsem
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder