16 Aralık 2013 Pazartesi

Esmer kurabiye

1 su bardağı hindistancevizi
2 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı tozşeker
1 paket oda sıcaklığında margarin veya
250 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudraşekeri
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Şerbeti için:
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su

Süslemek için:
Ceviz ve pudraşekeri

Yapılışı

Hindistanceviziyle, yumurta akı ve tozşekeri iyice çırpın. Margarin veya tereyağı, sıvıyağ, pudraşekeri, elenmiş kakao, kabartma tozu, vanilya ve un ekleyip iyice yoğurun. Hamurdan bezeler koparıp elinizle şekil verin. Fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Kıvam alınca ocaktan alın. Soğuk
tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Tatlı şerbeti çekince ceviz ve pudraşekeri ile süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar