Uzmanlara göre; tarçın kan şekeri seviyesini düşürüyor! İsveç Malmö Üniversitesi uzmanları, tatlıların üzerine konulan 1 çay kaşığı tarçının yemek sırasında yükselen kan şekerini düşürdüğünü belirtti.
Araştırmada yemeğin ardından yaklaşık 2 saat sonra yapılan kan şekeri ölçümlerinde, tarçınsız tatlı yiyen kişilerle, tarçınlı tatlı yiyen kişiler arasında fark olduğu kaydedildi. Amerikan Klinik Beslenme dergisinde yayınlanan çalışma ve önce ki araştırmalarda dikkate alındığında tarçının kan şekerini düşürdüğünü ve dolayısıyla diyabeti önleyen bir etken olduğu kaydedildi.
Ancak uzmanlar, her diyabet hastasının tarçına yönelmemesi gerektiğini vurgulayarak diyabet hastalığı ile ilgili daha fazla araştırma yapılması gerektiğini belirtiyor!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder