Malzemeler:
1 Adet Yumurta
Alabildiği Kadar Un
Yeteri kadar Su
Yeteri kadar Tuz
300 Gram Kıyma (İç Harcı İçin)
1 Adet Kuru Soğan (İç Harcı İçin)
Yeteri kadar Tuz (İç Harcı İçin)
Yeteri kadar Karabiber (İç Harcı İçin)
Yeteri kadar Smetana (Sosu İçin)
Yapılışı:
Hamur malzemelerinden hafif yumuşak bir hamur açın ve dinlenmeye bırakın. İç malzemelerinden çiğden bir harç hazırlayın.
Açtığınız hamurdan kesme kalıpları veya bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar elde edin. Harcı yuvarlağın ortasına yerleştirin ve yarım ay şeklinde kapatın. Yarım ayın iki ucunu birleştirin ve Pelmenileri hazır hale getirin.
Pelmenileri sadece tuzlu suda pişirebileceğiniz gibi, et, tavuk suyu veya soğan ya da diğer sebzeler katılmış kaynar suda da pişirilebilirsiniz.
Pişen Pelmenileri servis tabağına alarak seçtiğiniz sosla servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder