MALZEME LİSTESİ
1 kilo kabak,rendelenmiş
200 gram parmesan peyniri,rendelenmiş
Tuz
Biber
Kurutulmuş kekik
200 gram domates,halka halka doğranmış
1 diş sarımsak,ezilmiş
2 kaşık zeytinyağ
IZGARA POLENTA YAPILIŞI
İlk önce kabakları rendeleyin.Parmessan peynirinide rendeleyip kabaklarla karıştırın.İçerisine zeytinyağını,kurutulmuş kekik yapraklarını,tuzu,karabiberi ve ezilmiş sarımsağı karıştırarak yoğurun.Bu karışımı bir tepsiye yaydırıp üzerini düzeltin ve kare kare keserek elektrikli bir ızgarada,tavada yada kömür ateşinde arkalı önlü pişirin.Halka halka doğranmış domatesleride arkalı önlü pişirin ve kabak dilimleriniz üzerine yerleştirip servis yapın.Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder