16 Aralık 2013 Pazartesi

İtalyan Böğürtlenli Granita

Malzemeler:
270 Gram Böğürtlen
80 Gram Toz Şeker
160 Mililitre Su
1 Tatlı kaşığı Limon Suyu
Yapılışı:
Küçük bir sos tenceresinin içine toz şekeri ve suyu koyun. Toz şeker tamamen eriyip, sos hafifçe fokurdamaya başladığında ocağın altını kapatın. Limonu ekleyin. Bir kaşık yardımıyla sosu 1-2 dakika karıştırın ve iyice soğuyana kadar bekletin.
Böğürtlenleri, el blenderiyle püre haline getirin.
Soğuyan şerbetle bu püreyi karıştırın ve tel süzgeçten geçirin.
Plastik veya çelik bir saklama kabına koyun ve kaşığın sırtıyla üzerini düzleştirin. Kapağını kapatın.
Saklama kabını difrize yerleştirin ve 2 saat kadar bekletin.
Bu sürenin sonunda difrizden çıkardığınız granitayı bir çatal yardımıyla kenarlardan içeri doğru harmanlayın. Çok fazla karıştırmamaya dikkat edin. Aksi taktirde granitanız sorbe olur.
Kabı tekrar difrize koyun. Bir kaç saat (3-4 saat) daha difrizde bekletin.
Ara sıra çatalla karıştırmaya devam edin.
Ve nihayet servis sırası geldiğinde şık bardaklara paylaştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar